Vége

Bizony.

Címkék: kiterdekelezitthon amaradekotmegugyisismeremmegkapjaalinkeketmashogy

Vegaaa 2009.01.14. 22:10 1 Hozzászólás

Solar Fields - Cocoon Moon

Részemről inkább csak hírként kezelem ezt most mint ajánlásként, mert hogy a goaközeli (psy) dolgok igen távol állnak tőlem. Persze azért tartom annyira jónak, hogy nem kell szégyenkeznem ha reggel a tükörbe nézek.

Címkék: mp3 zene ingyen ambient netlabel chill kahvi

Vegaaa 2009.01.02. 12:19 1 Hozzászólás

Pleq - Intelligible

A mai bejegyzést nem akarom túlfigurázni, és lehet hogy a jövőben is csak a legfontosabbakra fogok hagyatkozni (mekkora egy érvágás mi?). Szóval akkor csapjunk is bele a lecsóba.

Címkék: mp3 zene ingyen ambient netlabel dark idm glitch microglitch

Vegaaa 2008.12.25. 11:02 Szólj hozzá!

A Thinner átalakul

De csak egy kicsit, és meg is indokolják. Itt nem csak a thinnerről lesz szó, hanem úgy összességében a netlabelek alakulásáról is. Egy 1998 óta működő kiadó azért megélt már egy s mást.

Címkék: hírek

Vegaaa 2008.12.08. 22:29 Szólj hozzá!

Saját Válogatás - Negyedik rész

Az előző bejegyzésben említettem hogy elég gyér a kínálat netlabel fronton mostanság, úgyhogy csináltam magamnak (vagyis nektek) egy "saját" albumot megint. Lesznek benne microglitchek köré font dark ambientek, breakcoreszerű állatságok meg könnyen emészthető darabok is. Egy kis újdonság hogy a kezelhetőségen javítottam az archive.org meg egy player segítségével és hát mostantól nem kell egyenként végigszenvedni a trekkeket.

Címkék: mp3 zene ingyen ambient netlabel dark collection idm glitch va microglitch

Vegaaa 2008.12.04. 10:45 Szólj hozzá!

VA - Intelligent Toys 5

Mostanában vagy időm vagy energiám nincs foglalkozni a bloggal, bár igazán jó megjelenésekkel nem büszkélkedhetett ez a november. Pár napja viszont napvilágot látott a Sutemos netlabel legendás sorozatának ötödik része.

Címkék: mp3 zene ingyen ambient netlabel dark minimal idm chill glitch dub omg va breaks

Vegaaa 2008.11.29. 15:16 Szólj hozzá!

Cantaloup - On a hill not far away

Ezen sokat agyaltam, hogy most írjak e róla vagy se, de végül arra kellett rájönnöm, hogy ha már sokat hallgatom, akkor csak van benne valami jó. Nem szokásom, de most a szivemre hallgatok, illetve a Cantaloup-ra.

Címkék: mp3 zene ingyen ambient netlabel idm glitch

Vegaaa 2008.11.02. 09:54 1 Hozzászólás

Saját Válogatás - Harmadik rész

Valami csoda folytán úgy alakult, hogy folytatni tudom az elkezdett sorozatot. Ebben a részben nyolcas darab trekket gyűjtöttem össze, szépen sorbarendezve, sátáni kacajok és elégedett tenyérdörzsölések közepette.

Címkék: mp3 zene ingyen ambient netlabel dark collection idm chill glitch omg va breaks 4/4

Vegaaa 2008.10.14. 15:39 2 Hozzászólás

Villages - The Last Whole Earth

Egy semmitmondó név egy semmitmondó labeltől egy valamit azért mégis mondó zenei anyaggal. Az utóbbit nehéz szavakba önteni, de azért csak megpróbálom kiblogolni magamból, hogy mi is ez az egész.

Címkék: mp3 zene ingyen ambient netlabel idm chill

Vegaaa 2008.10.06. 10:05 Szólj hozzá!

Altus - Rapid Eye Movements

Mostanában betegeskedtem és volt időm az ágyból egész nap a tévét kapcsolgatni, mivel sajnos felkelni nemnagyon tudtam. A délelöttök szörnyűek. Még a nagy kereskedelmi csatornák is mindenféle konyhaeszközöket, meg hasonló világmegváltó termékeket próbálnak rásózni a háztartásbeli asszonyokra, csak most, csak ennyiért. Az ismeretterjesztő adók pedig olyan dolgokkal egészítik ki a néző tudását, mint a "hogyan varrjuk vissza egy mókus farkát" vagy hogy az angolul könnyen kiejthető Teutul nevű család népes táborának egyik tagja már megint mit rontott el egy chopperen (ebből még játékszoftvert is készítettek!). Szóval marhára izgalmas.

Címkék: mp3 zene ingyen ambient dark idm

Vegaaa 2008.09.30. 13:58 1 Hozzászólás

Various Artists - InDepth Melodics

A történetet azzal kezdeném, hogy létezik egy nemzetközi fórum, ami IDM dolgokkal hivatott foglalkozni, de azért sok más unrelated szekcióval is rendelkezik (na ja, nem vagyok egy mélymagyar), csak úgy szórakozásból meg úgy egyáltalán miért is ne. Eddig rendben is volnánk, legalább 5 millió hasonló cucc kering a neten, de az idmforums enyhén szólva más, egyedi, és pörög mint taxióra.

Címkék: mp3 zene ingyen ambient netlabel idm glitch omg va breaks 4/4

Vegaaa 2008.09.19. 09:20 1 Hozzászólás

Planet Boelex & Lisa's antenna - Little World

Planet Boelex alias Ossi már szerepelt nálam egy szám erejéig, de most másodmagával sikerült olyat alkotnia, ami megér egy egész bejegyzést. Ha elérhető távolságban lakna a fiú, akkor talán még állnám is a sör árát egy egész éjszakán át ezért az albumért.

Címkék: mp3 zene ingyen ambient netlabel idm chill omg

Vegaaa 2008.09.02. 20:19 2 Hozzászólás

K.M. Krebs - Symmetries

K.M. Krebs vagy viccesebb nevén 833-45, azon szimpatikus fiatalemberek közé tartozik, akik tudatosan követik a netlabel filozófiát. Ez nem vallás, hanem inkább valamiféle dac és fricska a zeneiparral szemben, annak minden velejárójával együtt. Krebs bácsi tekintélyesnek mondható "diszkográfiáját" teljesen ingyen letölthetjük olyan labelektől, mint a Webbed Hand, az Earlabs, vagy az Autoplate.

Címkék: mp3 zene ingyen ambient netlabel idm chill

Vegaaa 2008.08.25. 13:40 Szólj hozzá!

SpeaK - Mind-Split

Speak-et jól ismertem egy időben (kár hogy nem beszéltem rá művésznév váltásra) és még emlékszem, amikor ennek az albumnak az első foszlányait adta ide meghallgatásra. Valahogy már azokon is érezni lehetett, hogy ez a finn srác tudhat valamit.

Címkék: mp3 zene ingyen netlabel idm chill dub

Vegaaa 2008.08.18. 12:11 1 Hozzászólás

Exhibition #1

A mai bejegyzéssel egy újabb érdekességgel fogok nektek szolgálni. Az Audiobulb Records több szempontból is egyedülálló szerintem. Alapvetően pénzért adják a kiadványaikat, viszont az első release teljesen ingyenes, hogy kedvet kapj majdan a pénztárcádat is kinyitni. Összeállítottak egy válogatást azon előadók munkáiból, akiknek az albumait később majd meg lehet vásárolni. Teljesen logikus a helyzet, már az elején kijelentik hogy mi ezt fogjuk csinálni, ezekkel fogjuk gazdagabbá tenni a világot, és ha ez neked tetszik akkor te is gazdagabbá tehetsz minket.

Címkék: mp3 zene ingyen netlabel idm glitch microglitch

Vegaaa 2008.08.04. 12:38 2 Hozzászólás

Tom Larson - From the Deep Side of my Life

Nem tudom mennyire szeretitek a mixeket, de egy jelenségről már régóta szerettem volna írni. Azt még a laikusok is el tudják képzelni, hogy az internet határtalan szabadsága sok szemetet "termel" ki zenei téren is, viszont vannak olyan elmebetegek (mint én is), akik éjt nappallá téve túrják ezt a szemétdombot a jobbnál jobb darabok után kutatva, hogy ezeket aztán összegyűjtsék egy blog, vagy akár egy mix formájában.

Címkék: mp3 zene ingyen netlabel mix minimal idm glitch dub 4/4

Vegaaa 2008.07.28. 12:04 2 Hozzászólás

Microfluid - Life Episodes EP

Microfluid egy orosz srác, aki anno még trance zenéket gyártott, de hálistennek azóta már a mélyebb, minimalista vonalat követi. A megkapó borító mögött három olyan trekk rejtőzik, amiknek hallatán az ember gondolkodás nélkül elkészíti a Microfluid névvel fémjelzett mappát. Már csak az a kérdés, hogy érdemes e.

Címkék: mp3 zene ingyen netlabel minimal idm 4/4

Vegaaa 2008.07.23. 11:24 Szólj hozzá!

Somaticae - Cyrcularitt, avagy ez már nem menő

2008-at írunk már. És hogy ez miért érdekes? Hát azért, mert tele vagyunk már mindenféle kütyüvel, amikről évekkel ezelött még csak álmodni sem mertünk, hogy majd valamikor a mindennapjaink részeivé fognak válni. Lassan már tényleg mindent gépek fognak helyettünk csinálni. Még a zenét is...

Címkék: mp3 zene ingyen netlabel idm glitch microglitch

Vegaaa 2008.07.18. 12:07 1 Hozzászólás

Let's Drive To Alaska - A bell and a mirror

A mai napi menü hétfogásos lesz, bár nem túl változatos, inkább csak könnyen emészthető a felhozatal. A hangzatos művésznév egy amerikai fiatalembert takar, aki legújabb trekkjeit már "elsózta", de a csengő és tükör még éppen finomra lett főzve.

Címkék: mp3 zene ingyen netlabel idm chill glitch

Vegaaa 2008.07.15. 10:55 Szólj hozzá!

The Green Kingdom - Miniature Forest Remix

A netlabel szó önmagában nem jelent ingyenességet, hisz aki egy kicsit is jártas a neten, az biztos találkozott már a jól ismert terjesztőoldalakkal (beatport, trackitdown stb.), ahol "fillérekért" lehet letölteni az online labelek műveit. A SEM kiadó gondozásában megjelent albumokat (érdekességként megemlíteném, hogy ezeket a Thinner egyik ismert arca, Benfay mastereli) is ilyen módon lehet beszerezni, viszont a Chi Recordingshoz hasonlóan neki is van egy kuckója, ami telis tele van mindenféle finomsággal, for free.

Címkék: mp3 zene ingyen ambient netlabel idm chill

Vegaaa 2008.07.07. 09:26 Szólj hozzá!

Cooler - Sunset on planet Mars

Ha egy külföldi megkérne arra, hogy mutassam be neki hazánkat, akkor a felsorolásban ha nem is első helyen, de valahol biztos megemlíteném neki a Chi Recordings-ot. A sok hitvány magyar kiadó közt a Chi egy oázis, és lehet nem is kellene szólnom róla, hisz nemzetközileg is elismert. Nagy örömömre szolgál, hogy van neki egy Chiware néven futó netlabel része, ahol olyan kiváló darabokkal futhatunk össze, mint a naplemente a marson.

Címkék: mp3 zene ingyen netlabel idm glitch breaks

Vegaaa 2008.07.01. 11:34 Szólj hozzá!

Esem - Scateren

Esem egy tök átlagos bolgár srác és tök átlagos zenéket is csinál. Mármint így IDM (milyen hülye egy elnevezés) berkeken belül, hisz az ezen címke alá tartozó előadók folyton valamiféle képzelt határokat akarnak feszegetni több-kevesebb sikerrel. Ő meg csak úgy elvan a saját világában, mindenféle trendektől tartózkodva, hogy aztán nekünk jó legyen.

Címkék: mp3 zene ingyen netlabel idm glitch kahvi

Vegaaa 2008.06.23. 11:49 Szólj hozzá!

Krill. Minima - Thinner ambient dub mix

A mixet elkövető úriember már szerepelt itt nálam, de aki ilyen ügyes az megérdemli a reflektorfényt. A Thinner netlabelt is emlegettem már, úgyhogy bemutatnom őket felesleges. Annyit azért leszögeznék, hogy ez a bizonyos egyveleg valamiféle átfogó képet szeretne adni a szóban forgó kiadó egyik oldaláról. Mégpedig a nyugisabb feléről.

Címkék: mp3 zene ingyen ambient netlabel mix idm thinner chill dub

Vegaaa 2008.06.20. 14:06 Szólj hozzá!

PNFA - Push it again

Már megint hétfő van. Kezdődnek a dolgos napok, amiknek elmaradhatatlan része a munkába/iskolába eljutás. Nekem ezt az intervallumot sosem sikerült zene nélkül átvészelnem és éveken át kísérletezgettem, hogy mégis mit jó ilyenkor hallgatni. Ez egy szubjektív dolog (függ időjárástól, kedvtől, volt e tegnap este szex stb.), de azért megpróbálkozom egy ilyen ajánlóval, hátha nektek is bejön.

Címkék: mp3 zene ingyen netlabel idm 4/4

Vegaaa 2008.06.16. 11:57 Szólj hozzá!

Saját Válogatás - Második rész

Remélem mára sikerült megemészteni az előző post alfáját, omegáját és jöhet a következő adag. Ebben a sorozatban egy kicsit nehezebben emészthető, mondhatni beteg zenéket fogsz találni, de semmi breakcore meg noise, csakhát olyan furák na. Mind a heten.

Címkék: mp3 zene ingyen ambient netlabel collection idm chill glitch omg breaks

Vegaaa 2008.06.09. 12:05 Szólj hozzá!

Tags

4/4 (5) amaradekotmegugyisismeremmegkapjaalinkeketmashogy (1) ambient (20) breaks (7) chill (16) collection (4) dark (5) drumandbass (2) dub (4) glitch (19) hírek (1) idm (35) ingyen (37) jazz (1) kahvi (3) kiterdekelezitthon (1) microglitch (5) minimal (3) mix (2) mp3 (37) netlabel (36) omg (7) thinner (2) va (4) zene (37)

Highlights