Somaticae - Cyrcularitt, avagy ez már nem menő

2008-at írunk már. És hogy ez miért érdekes? Hát azért, mert tele vagyunk már mindenféle kütyüvel, amikről évekkel ezelött még csak álmodni sem mertünk, hogy majd valamikor a mindennapjaink részeivé fognak válni. Lassan már tényleg mindent gépek fognak helyettünk csinálni. Még a zenét is...

Szerintem mindenki ismeri legalább kipróbálás szintjén Aphex Twin vagy az Autechre duó 90-es évek beli munkásságát. Igazi kísérletezgetős gépzenék voltak azok és sajnos a mai napig divat őket hallgatni. Azért sajnos, mert szerintem (igen, szubjektív vélemény következik) azoknak többsége hallgathatatlan. Nem más, mint lelketlen algoritmusok néhol random egymásutánjai, amiket SZÉLES körben szívből szeretni nem lehet (az újabb kiadványok se nagyon különböznek, csak közben eltelt több mint 10 év). Olyan, mint két robotot nézni, miközben éppen egymással szexelnek. Arra sem állna fel ugye?:)

Na azért általánosítani nem akarok, merthát ott van a windowlicker, a vordhosbn, a do you know squarepusher vagy a legujabb AE albumról egy tankakern, egy plyPhon. Csak sajnos az összes ilyen kiadvány számát tekintve ezek a "slágerek" elvesznek a tömegben. Pont ugyanúgy, mint egy greece2000 a klubzenék tengerében. És innentől válik érdekessé a dolog, hisz amíg trance-t vagy house-t hallgatni csak max a 16 év alattiak között menő, addig egy "ú képzeld én Richard Devine-ra bólogatok"-ot símán elnyomnak 30 év felett is a Merlinben. Innen szeretnék visszakanyarodni oda, hogy már 2008 van. Olyannyira, hogy egy 18 éves francia kölök is símán megírja azokat a számokat, mint a túlhájpolt nagyok. Már csak egy "sláger" hiányzik tőle és lehet agyatlanul isteníteni.

Letöltés / További info

UI: eszem ágában sincs ledegradálni az említett zenészek munkáit, csak arról van szó, hogy a mai technikával nem ugyanazt kéne már csinálni, mint a 10 évvel ezelötti hardverekkel.

Címkék: mp3 zene ingyen netlabel idm glitch microglitch

Vegaaa 2008.07.18. 12:07 1 Hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://netlabel.blog.hu/api/trackback/id/tr28574117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

palakon 2008.07.18. 14:31:30

szerintem teljesen igazad van. Aphex Twin egy erősen túlértékelt előadó, aki tudna sokkal jobbat is, csak nem akar. Egyszer olvastam egy interjúban, hogy sokszor röhög azon, hogy bármilyen szart kiad, az emberek istenítik és vannak más zenéi is készen, de azokat nem adja ki...

Tags

4/4 (5) amaradekotmegugyisismeremmegkapjaalinkeketmashogy (1) ambient (20) breaks (7) chill (16) collection (4) dark (5) drumandbass (2) dub (4) glitch (19) hírek (1) idm (35) ingyen (37) jazz (1) kahvi (3) kiterdekelezitthon (1) microglitch (5) minimal (3) mix (2) mp3 (37) netlabel (36) omg (7) thinner (2) va (4) zene (37)

Highlights

süti beállítások módosítása